Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Ruta a Hostalric


ruta a hostalricIniciem la ruta al passeig de Sant Llorenç, a l'alçada del Centre d'Atenció Primària, i ens dirigim cap al carrer Sant Sebastià, al final del qual trobem un senyal vertical. Creuem la carretera i seguim cap al Castell de Tocarfelló, que s'alça al cim del Turó de Sant Jordi. Aquest tram segueix el traçat de la Via Augusta amb marques grogues i blaves i no té dificultat de seguiment.

Des del castell de Torcafelló seguim la direcció del pou de glaç de Buscastell. El camí s'apropa a la carretera, i en aquest punt trobem dos senyals verticals que ens indiquen el sender que hem de prendre. En aquesta zona del turó de Montalegre, el camí passa per zones de sender molt agradables per a la pràctica del senderisme i on trobem la font del Llop, que conserva un antic safareig.

No deixem les marques grogues i blaves i seguim els senyals verticals en direcció el pou de glaç de Buscastell, documentat des de l'any 1650 i de gran espectacularitat. Arribats al pou, hem de seguir en direcció cap a Hostalric. A l'arribar a la carretera C-35 cal passar per la vora de la via. Creuem la riera de Santa Coloma pel pont de Ferro, de principi del segle XX, i envoltat d'un espai PEIN. Seguim la senyalització cap a Hostalric, i a l'alçada de Collformic cal creuar la carretera GI-555 per anar al polígon industrial de Massanes.

El recorregut acaba al poble d'Hostalric, amb un important patrimoni medieval.

Descarrega't el pdf de la ruta