Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Ruta a Sils

ruta de silsDes del passeig de Sant Llorenç anem en direcció nord, seguint les marques blaves i grogues de la Via Augusta. Molt aviat, hem d'agafar una pista forestal a mà esquerra que porta cap a la torre de Marata, que podem veure a uns 1.600 metres de distància. Es tracta d'una fortificació emmurallada del segle XIII, de propietat privada i ben coneguda al territori.

A la torre de Marata trobem indicacions verticals per arribar als estanys de Sils. De fet, estem seguint les marques de la Via Augusta. Arribarem a la sèquia de Sils, important obra hidràulica pensada per drenar les aigües de l'estany i que n'ha condicionat el paisatge actual. En aquest punt hem de girar a la dreta, seguint les mateixes marques de pintura, tot i que si ens desviem uns cent metres a l'esquerra (seguint la sèquia aigües avall) podem visitar el pont del Dimoni, la veritable entrada a l'infern segons expliquen les llegendes locals.

Tot el tram final de l'itinerari discorre paral•lel a la sèquia, dins dels terrenys dels estanys de Sils, espai d'interès natural i zona humida molt important per l'avifauna.
Cal estar ben atents a la senyalització, ja que hi ha un punt en què les marques de la Via Augusta abandonen la sèquia. Aquí trobem un senyal vertical i cal que ens dirigim cap a la dreta, cap a Sils, en paral•lel a la sèquia fins arribar al poble. Com a elements destacats, hi trobem l'església de Santa Maria i l'estació de ferrocarril.

Descarrega't el pdf de la ruta