Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

joventut

OFICINA JOVE:

logoJuventutEn què consisteix:

L'Oficina Jove és l'embrió del que en el futur haurà de ser L'Espai Jove del nostre poble. La manca d'instal•lacions obliga a oferir ara un servei limitat d'atenció personalitzada als joves, als quals oferim assessorament laboral, formatiu, orientatiu... per altra banda també és el punt de trobada de tots els joves que necessiten un espai per reunir-se.

La situació social actual obliga la Regidoria de Joventut, amb el suport del tècnic, a dedicar tots els esforços a col•laborar i orientar els joves en la formació i cerca de feina. Per això, la Oficina Jove es trasllada dos dies a la setmana a Can Falló, on conjuntament amb el Punt d'Informació Laboral, se'ls pot oferir un millor servei. Dins aquest àmbit, també es col•labora amb l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal, per oferir un servei més proper i eficient.

Projectes des de Joventut:

Des de l'àrea de Joventut, a través del tècnic, es relacionen molts temes que es coordinen amb les regidories d'Ensenyament i de Benestar Social. Alhora, es treballen aspectes puntuals, com els col•lectius juvenils, o es col•labora amb les entitats, l'institut, les festes, els hereus i pubilles..., i amb tot el que tingui relació amb la implicació dels joves amb el municipi. I tot això sense deixar de banda els serveis oferts i els cursos que es realitzen des de l'Oficina Jove.

Volem esmentar dos dels projectes més representatius de la nostra àrea:

El Casal Jove:

Es tracta d'un projecte que va néixer el 2010 amb la intenció de crear una alternativa d'oci i lleure per els joves de 12 a 17 anys durant el mes de juliol. L'any 2012 es va fer la tercera edició amb uns resultats immillorables, ja que la inscripció segueix augmentant. El passat juliol hi va haver 55 nois i noies inscrits, que durant tot el mes i sota la supervisió d'un director de lleure i d'un equip de monitors van fer diverses activitats, com curses d'orientació, sortides a la natura, gimcanes, tallers de cuina, acampades, etcètera. Les activitats es fan a tot el terme i s'aprofiten totes les instal•lacions municipals, per aconseguir que els joves sentin tot el territori de Maçanet com a propi.

El Projecte SiSi:

Aquest neix del treball conjunt amb la tècnica responsable del PIL (Punt d'informació Laboral), i s'adreça als joves d'entre 16 i 20 anys amb dificultats socioeconòmiques i/o educatives, als quals se'ls ofereix la possibilitat de treballar durant el mes de juliol a l'ajuntament (una persona fent suport a la biblioteca, una altra al PIL i una tercera, ajudant la consergeria del CEIP Sant Jordi). La jornada laboral és divideix en dos blocs: 15 hores de treball a la setmana i 5 hores de formació i coneixement de l'entorn laboral. En aquesta formació col•labora l'Oficina Jove de la Selva, que trasllada al municipi una tècnica especialitzada en el món laboral un cop a la setmana.